Eredeti neve: English Foxhound

Rövid leírása: jellegzetes falkakutya, fejlett csoportalkotási és szociális ösztönnel rendelkezik. Akkor érzi igazán jól magát, ha sokan veszik körül. Mozgásigénye felnőttkorára egyre erőteljesebben tőr felszínre, szeret csavarogni, ezért családi kedvencnek nem igazán való. Életeleme a vadászat, kitartóan és lelkesen hajszolja a vadat.

Színe: fehér alapon fekete és sárgásbarna foltos, vagy fehér alapon sárga foltos

Szőrzet: durva, rövid

Marmagaság kanoknál: 56-63 cm

Marmagasság szukáknál: 53-61 cm

Mérete: nagytestű

Felnőttkori testtömege: 25-34 kg