Néhány tanács kutyavásárlás előtt

Ne higgyünk a hirdetéseknek! Bárki írhat hangzatos hirdetési szövegeket, tölthet fel impozáns képeket!

  • Telefonon egyeztessünk időpontot egy személyes találkozáshoz.
  • Több helyet nézzünk meg mielőtt a végső döntést meghoznánk! Menjünk el személyesen több helyre, járjunk utána, hogy hol és kitől érdemes kutyát venni.vasarlaselottitudnivalokkolykotvagyfelnottet.jpg
  • Nagyon fontos a személyes benyomás, akár többször menjünk vissza, és ne habozzunk kérdéseket feltenni! Ha fajtatiszta kutyát szeretnénk, akkor hívjuk fel a fajtagondozó klubbot és kérdezzünk rá, hogy ajánlják-e az általunk kiválasztott tenyésztőt. A klubbok oldalán, általában szerepel az ajánlott tenyésztők listája. Keressünk rá a tenyésztő nevére az interneten, ma már minden komolyabb tenyészetnek van weboldala.
  • A helyszínen nézzük meg a kutyák tartási körülményeit.
  • Nézzük meg, hogy a kiskutyák ill. a felnőtt kutyák milyen egészségi állapotban vannak: aktívak, tiszták-e, nincsenek-e élősködők a bundájukban, nem sebesek-e, jó-e a koncíciójuk.
  • Ha a hirdető nem a lakásán, hanem egy nyílvános helyen akarja átadni a kiskutyát, nem ritkán segítség képpen felajánlja, hogy félútig elhozza a kiskutyát, azt nem szivességből teszi, hanem azért, mert nem szeretné a lakókörnyezetét megmutatni.
  • Ne az anyagiak határozzák meg, hogy kitől vásárolunk kutyát. Vagy gyűjtsünk össze annyi pénzt, amiért válogatni tudunk a kínálatból, és elvárásokat tudunk támasztani a megvásárolandó kiskutyával és az eladójával szemben, ha ezt nem tuduk megtenni, akkor inkább fogadjunk örökbe kutyát. A fajtamentő szervezeteknél érdeklődhetünk mentett, fajtatiszta kutya felöl, ill. a menhelyekre ellátogatva is megtalálhatjuk kedvencünket!
  • Ha fajtatiszta kutya mellett döntünk, akkor törzskönyvvel vásároljunk kiskutyát. A kutyánknak a törzskönyv a személyes okmánya. Nehéz lesz elfogadni, amit most mondok, de ez az igazság: törzskönyv nélkül a fajtatiszta kutya keveréknek számít, mert a fajtatisztaságát semmilyen dokumentum nem tudja igazolni, csak egy meleg kézfogás mellett tett isten bizony ígéret marad nekünk.

Ezeket a képeket és videókat látva gondold meg, hogy kitől vásárolsz fajtatisztának látszó kutyát. Vásárlásoddal ne engedj teret a szaporítóknak, mert hosszú távon nem jársz jól. Itt is igaz a mondás: "Olcsó húsnak híg a leve"

         2515925292409a7766ba2602ccb8cd42a9ab59691e20cb0c9b9301.jpg          2011-10-11-az-ebado-es-ami-mogotte-van-yorkshire-szaporitotelep.jpg

 

         yorkshire-terrierszaporito1k.jpg          2v3qb1j.jpg